Mennesker gjør meg bare TRIST! :(

Akkurat sett dokumentaren "Varmere Dager" på TV2 hvor de fulgte to hjemløse i Oslo vinteren 2007/2008. Og jeg sitter igjen med noe sånt som tidenes frustrasjon. Hva er det som gjør mennesker så stygge??
Hovedpersonene, Helge og Rikke var verdens herligste mennesker. Gjorde ingenting galt eller noen noe vondt, bare satt stille og rolig med en kopp foran seg, i håp om å få nok penger til dagens skudd. Bare det i seg selv må være et sant helvete og en kamp uten like - leve fra dag til dag og håpe man får nok penger til det eneste som holder en oppe.
Første greia jeg reagerte på var da Helge satt med koppen sin ute på nyttårsaften. Det kom en forbanna tulling bort til han med en tusenlapp, viftet med den foran nesa på han og spurte om han kunne veksle. Helge svarte bare rolig på alt den løken sa og gjorde. Til slutt stakk han med tusenlappen sin og uten å ha lagt igjen så mye som en krone...
Så var det Rikke's telt som noen hadde vært inne i og stjålet fra. Hva er det de eier som noen kan være interessert i?? Soveposen hennes lå igjen, men diktboka hennes var borte. Diktboka som var den terapien hun hadde og som holdt henne oppe.
De satt og på en trapp hvor de skulle prøve å sove for natta, og drita fulle mennesker ravet rundt. De som hadde vært på by'n var jo helt ekstremt mye verre enn disse som lever på heroin og kun har en sovepose ute på gata å søke ly i. Rikke gikk til og med bort til en snøvla full jente som så ut som hun trengte hjelp, for å spørre om hun trengte å låne telefonene hennes. Det hadde jaggu faen meg ingen andre gjort.
Jeg blir bare så inderlig trist, og sint. Mennesker kan være så utrolige stygge og slemme. Disse menneskene gjør ikke en flue fortred! Og istedetfor å sette seg ned foran en tigger på gata for å være slem - gå forbi!!! De ber deg ikke om å stoppe, de bare ønsker noen kan gi de penger så de kan overleve neste dag og.
Jeg har snakket med, gitt penger til og sagt nei til mange hjemløse tiggere, og ingen av de har noengang vært ufine! Ingen vet et ukjent menneske sin skjebne, så en skal så aldeles ikke dømme. Kan bare være flaks som gjør at ikke du og jeg lever et liv hvor kampen for å overleve er det som gjelder....

2 kommentarer

Isabell

04.aug.2009 kl.00:02

mange mennesker som er slemme :/

mycupcake

04.aug.2009 kl.07:50

sv: enig. valnøtt og hvit er også veldig kult. blir litt innafor samme sjangern. kakaefatet varierer veldig i pris fra sted til sted. bildet er fra rafens og der koster det nesten 400kr. men har sett det på en butikk på løkka også(rett ved siden av moods of norway) og der koster det 250kr, så jeg veit hvor jeg ville ha kjøpt det.

Skriv en ny kommentar

hits