Unge mødre...

Nå vet jeg jeg er på dypt vann, men jeg har tenkt å si akkurat min mening om unge mødre...
Grunnen til at jeg plutselig føler en trang for å vrenge ut av meg en mening om akkurat det i dag, er at jeg hadde en av tidenes mest AGGRESSIVE turer på butikken. Utenfor stod det nemlig en bil, med en liten gutt baki. Tipper han var rett under to år et sted, og han satt altså alene, fastspent i baksetet. Og grein! Og da mener jeg grein så tårene trillet og kinnene var våte! Jeg ble sint på en sånn måte en blir sint rett før en brøler og griner om hverandre! Jeg snakka i telefonen, så jeg ble stående utenfor en stund. Og holdt øye med denne vesle stakkars ungen.
etterhvert kom det jeg antar var moren. Hun så ut som hun var knappe 18, satte seg inn i sjåførsetet og bare kjørte. Uten å så mye som snakke med ungen i baksetet! Gutten tørket tårene med de små hendene sine og la hodet til side for å hvile litt...
Var rett før jeg begynte å sippe jeg og! Stakkars liten.. Altså, for det første; man går ikke ifra en så liten unge i bilen. Og for det andre; hadde han sovet når jeg bare skulle rett inn for å kjøpe et eller annet. Og han grein så redd og hysterisk når jeg kom ut, så hadde jeg da satt meg inn til han bak og trøstet det lille mennesket! (Jeg hadde i utgangspunktet aldri gått fra en unge i bilen, om det var for bare fem minutter. Men greit, der er det kanskje bare jeg som er hysterisk).
Mulig denne førkja som satte seg i bilen ikke var moren, men greia er at du er ikke klar for det ansvaret et barn bringer med seg når du er tenåring! Uansett pokker hvor omsorgsmenneske og glad i barn du er, så er du mer ansvarlig og ja, skikket, som mor når du er 25 i forhold til 17. Jeg blir så MATT av disse tenåringene som står på tv og sier "altså, jeg synes det er innmari fint å være ung mor jeg. Tenk all den energien jeg har i forhold til en på... ja...TREDVE lissom. Og sønnen/dattera mi vokser opp med en ungdommelig mor. Hvor bra er ikke DET??".
Og ja, jeg vet at det vil være hysteriske meninger mot dette. Men det er likevel sant. Av alt jeg har sett og opplevd rundt meg, kan jeg faktisk vite at det er sant.
Skaff dere kondomer og en chihuahua!

smshakebabywithbkgd

3 kommentarer

Yong

23.okt.2009 kl.08:43

Haha! Kondomer og en chihuahua... =) Jeg er til dels enig med deg, men ikke på bakgrunn av den hendelsen du har fortalt om her...nå vet jeg forresten ikke hvor lenge du ble stående å observere da... Jeg har gjort akkurat det samme denne 18-åringen(?) og ble skjelt ut til de grader av en middelaldrene dame som sto ved bilen min. Jeg vet at jeg var borte fra bilen i max 2 min, for jeg var inne og leverte en lapp til hun som sto i kassen, og så ut igjen...men det kunne jo ikke denne damen vite. Til mitt forsvar sov mini da jeg gikk inn og jeg vet at denne damen ikke hadde stått lenge og sett på, for jeg så at hun parkerte. Poenget mitt; jeg er ingen ung mor, så alderen trenger ikke nøvendigvis ha noe å si. Men mange av de som er med på det programmet, unge mødre, er rett og slett bare til å bli flaue av...uff!

Ha en fin fredag =)

Sørlandstuppa

24.okt.2009 kl.09:31

Bra innlegg. Jeg synest ikke så veldig om programmet "unge mødre". Når man lager slike program oppfordrer man nesten jenter til å bli mødre i en all for ung alder. Jenter i den alderen suger jo til seg alt mulig for å finne seg selv osv. Jeg forstår ikke at så mange unge jenter ønsker å bli mødre i en så tidlig alder! Det finnes selvfølgelig unntak. Noen er mer modne og ansvarsfulle enn andre. Men likevell....unge mødre-trenden begynner å ta litt for mye av.

Aimée

27.okt.2009 kl.11:20

Hm... vet ikke helt hva jeg skal si for jeg er faktisk til dels enig med deg (til tross for at jeg selv var ung mor).

Personlig forstår jeg ikke at 16-17 åringer med vilje prøver å få unger. Man er i utgangspunktet ikke moden for å få ansvaret for et annet menneske så tidlig.

Likevel vil jeg si at programmer som unge mødre, ødelegger mer enn det gjør godt. Det finnes mange dyktige unge mødre der ute som ikke er eks narkomane, stor festere eller uansvarlige mødre. Programmet er lagt opp til å vise det negative hos de unge mødrene, og det synes jeg igjen blir feil.

Selv ble jeg gravid på p-piller, og det er lett å si at man bør ta abort, men det er jo igjen en annen diskusjon.

Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg tok i hvertfall ansvar for mine handlinger. Gikk ferdig skolen og fikk bedre karakterer enn noen gang.

Det er viktig å ta ansvar når man ikke bare har seg selv å tenke på.

Skriv en ny kommentar

hits