Tar over kontrollen

Jøjje meg... Har tittet og lest litt rundt på denne bloggen - gamle innlegg som bringer frem gamle minner. Men hva er poenget med å ikke fortelle hele historien? Som for eksempel her. Jeg husker denne kvelden veldig godt. Jeg skulle treffe en fyr jeg knapt hadde snakket med før - han var i Bergen en tur og kjeda seg en av kveldene. Fyren hadde for ikke lenge siden fått seg kjæreste, og fortalte hvor forelska han var og hvor vondt det var at denne dama fortsatt hadde veldig god kontakt med eksen. Jeg trøsta og kom med oppmuntrende ord, og etterhvert som tonen plutselig ble en annen følte jeg det var best å rekke siste bussen hjem. Fyren fulgte med meg til busstoppet, klemte, klengte og maste om at jeg måtte bli lenger. Ta tak i ørene hans (faktisk) for å trekke kyssemunnen hans vekk måtte jeg også gjentatte ganger. Så mye for den forelskelsen i dama og hvor vondt det var at hun hadde kontakt med eksen fortsatt.
Jeg kunne jo bare fortalt det, kunne jeg ikke?

En annen ting, som ikke har noe med den historien å gjøre, men noe jeg heretter kan lære meg å si er "Nei, vet du - det vil jeg ikke. Jeg kjenner best selv hva jeg trenger og hva som er godt for meg" og så bare avfeie videre kverulering og diskusjon.
Jeg kan vel det, kan jeg ikke?

Jeg innså i går at jeg har latt meg styre altfor mye av hva andre mener er best for meg. Og jeg orker ikke engang begynne på hvor provosert jeg ble av den nye innsikten. Provosert på alle menneskene som avfeier meg og lar være å lytte til det jeg prøver si. Sier de forstår, de skjønner, de vet, jeg burde høre på de for dette har de selv vært igjennom. Og ikke minst provosert på meg selv som har fulgt disse "rådene". INGEN kan vite hvordan et annet menneske opplever ting, langt mindre hva det behøver for å gjøre ting bedre! Jeg vet jo at de sier alt dette i beste mening, men likevel lar jeg meg provosere. Så mye hadde vært så annerledes hadde jeg bare fulgt min egen magefølelse og gjort det jeg selv følte var det rette. Det var en fryktelig bitter oppdagelse... Men også veldig bra. Jeg føler at tusen byrder forsvant bare ved å se dette, og kjenner at jeg neste gang kommer til å si "dette vet jeg best, og dette er det faktisk jeg som bestemmer".

Jeg har gjort de skumleste ting det siste drøye året. Det å si opp en fast og trygg jobb for å flytte til en fremmed by hvor jeg vet jeg vil trives er bare en liten del av det. Men det gjorde jeg fordi jeg visste det ville gjøre meg godt. Mange som mente de visste bedre enn meg ba meg la være, men her sitter jeg altså og kjenner på hvor godt det har gjort meg allerede. Jeg har tatt andre enorme skritt også, skumle skritt som har medført de tyngste tanker og følelser. Jeg får nemlig også ofte høre at jeg bare er redd. At jeg hadde gjort dette som de så iherdig vet er det beste for meg hadde jeg bare ikke vært så redd. Vel, jeg er absolutt ikke redd! Jeg er absolutt ikke redd for å møte frykten om jeg vet det er det jeg trenger. Om JEG vet det!

I kveld slo det meg hvorfor jeg nok har gitt etter så uendelig mange ganger, og gjort det disse menneskene har bestemt jeg skal gjøre med og i livet mitt. Selvtillit. Når man ikke er utstyrt med så veldig mye selvtillit og tro på seg selv i hvilken som helst sammenheng er det lett å tro at andre vet best. Å gjøre det som alle disse andre som jo helt sikkert vet bedre enn meg, sier. Så det å ha kommet frem til denne konklusjonen og det å kjenne i hver eneste celle hvor bestemt jeg heretter kommer til å være når det kommer til mitt liv og mine avgjørelser er en liten seier. Det føles som å ha vunnet litt.


Min vakre nye by!

3 kommentarer

Ikkenoh!

15.jan.2012 kl.22:41

Åh, så bra tenkt :D Sånne tanker liker jeg. Selv om de kan være kjipe å innse på en måte. Du har vært (og er!) kjempe tøff som har gjort alt det du har gjort. :D

Jeg bestemmer at du bestemmer over ditt liv..og så kan du bestemme at jeg ikke kan bestemme at jeg kan bestemme over at du skal bestemme over ditt eget liv ;P

Linda

30.jan.2012 kl.13:55

Ikkenoh!: Hehe... Dine bestemmelser er bra, alle skulle hatt slike ;)

Jeg bestemmer at vi bestemmer at våre bestemmelser er de riktige bestemmelsene!

Ikkenoh!

31.jan.2012 kl.23:54

..åjah..du bestemmer fint..da heier jeg på dette :D

Skriv en ny kommentar

hits